Segons plats

Conill al romaní i amb ceps

Ingredients per a quatre persones:
  • Un conill tallat a trossets
  • ceps assecats
  • una ceba
  • 2 grans d'alls
  • 1 fulla de llorer
  • una branca de romaní vert
  • oli
  • sal i pebre negre
per la picada:
            • 4 nous
            • 6 ametlles torrades
            • 6 avellanes
            • 2 galetes maria o 2 neules
            • julivert

    Procediment:
    Si els ceps son assecats, els deixarem 2 hores en un bol amb aigua. 
    Després la farem servir per afegir al rostit.  

    En una caçola amb oli d'oliva hi fregirem el fetxe del conill, quan estigui ros el retirarem.

    Amb el mateix oli hi afegirem el trossets de conill salpebrats i l'anirem remenant perquè no s'enganxi.


    Quan rossegi hi afegirem la ceba tallada al gust  de cadascú, els dos alls i el llorer. 

    Anirem remenant quan la ceba agafi una mica de color, hi afagirem aigua dels ceps perquè no s'agafi i ho deixarem coure a foc fluxet uns 25 minuts.

    Mentre, farem la picadeta a la que hi afegirem el fetxe que hem retirat i una mica d'aigua dels ceps.


    Incorporarem la picada, els bolets i el romaní i taparem la caçola. Deixarem que cogui durant 15 minuts més i ja estarà a punt per servir.






    i... bon profit!!!


    Bacallà amb ceba, pebrot
    i pinyons

    Ingredients per dues persones : 
    6 trossos de llom de bacallà salat
    ceba 
    porro
    pebrot vermell
    2 u. de cayena o un tros de bitxo
    oli d'oliva
    farina
    pinyons


    Procediment: 
    Es deixa desalar el bacallà, amb aigua duran 24 hores
    S'enferinen els trossos i es passen per la paella amb l'oli fins que quedi enrossit
    En una altre paella es comença a coure a foc no massa fort el pebrot, el porro, la ceba  i el bitxo
    Quan quedin prou cuites s'hi afegeix aigua i els trossos de bacallà ben posats al sofregit, s'hi tiren els pinyons i que facin xup, xup 1/4 d'hora a foc baix.
    Es tasta per si falta sal i se n'hi afegeix, si convé


    El plat es pot servir... i bon profit 


    Pops amb porro i ceba a la caçola

    ingredients per dues persones:
    1/2 kg. de pops mitjans
    1 ceba
    1 porro mitjà
    oli d'oliva
    un pesic de xocolata
    sal
    procediment:
    Una vegada els pops nets es congelen
    Quan s'hagin de cuinar es treuen del congeledor i es deixen descongelar
    Es trosegen al gust de cadascú
    Es posen a rostir amb l'oli i es salen, quan deixin anar el suc, aquest es retira abans no es fongui
    (veure el caçó de la foto)
    S'afegeix una mica d'oli més i s'enroseixen
    S'afegeix el porro trosejat i la ceba i es va remenant (a foc lent que no es cremi)
    Quan està cuit el porro i la ceba, s'hi tira el suc que hem retirar i un pessic de xocolata
    Es deixa coure tot plegat depenent de la grandària del pop, de 3/4 a  1 hora.

    i bon profit!!!